SOMMER & JENSEN

SOMMERFERIE 2005

Forord

Juni 2005

Afgang

Gramvej 5, Bjerre                 24. juni

Kl

19.15

Km

0

Ankomst

Gramvej 5, Bjerre                  15. juli

Kl

02.30

Km

4386

 

 

 

 

 

 

Overnatning

9 x Telt, 8 x Pension/Hotel, 3 x Privat

Steder: 3 x Tyskland, 12 x Tjekkiet, 3 x Wien,  2 gange Balaton

Vejret

Fra rigtigt blå himmel til rigtig meget regn

Forord og baggrund

Efter de sidste mange år at have holdt sommerhus/cykelferieferie i Danmark, fra Tejn til Salling var lysten til at se lidt andre himmelstrøg efterhånden til stede. Dette yderligere underbygget af 2 ting. Et – I marts blev den gamle Xantia skiftet ud med en Kia Carnival, hvor også de tre på 17, 12 og 7 synes at længere køreture er til at holde ud. To – Skiferien 2004 gik til Tjekkiet, og selv om det var et rigtigt skidt sted at stå på ski, virkede det som et godt sted at holde ferie.

Hermed var scenen sat. Vi ville på rakkerferie sydøst over, og hvis det ikke kostede mere end forventet måtte det gerne vare 3 uger.

Vi fik indkøbt et større 4 personers telt (en kollega havde lige et godt tilbud), og der blev bygget lidt ekstra udstyr i form af lukket bagagerum og køkken til montering i Carnival’en. Vi undersøgte lidt om mulighederne i og omkring Tjekkiet på Web’en, anskaffede os en del ”Turen går til…..”, samt kontaktede en gammel ven i Wien, for at høre om vi lige måtte komme forbi en 2-3 dage.

Dagen efter Skt. Hans aften startede vi så hjemmefra. Det blev en kanon tur med rigtigt mange gode oplevelser, og selvfølgelig lidt læring om hvad man ikke behøver at gentage, samt hvad det vil være smart at huske næste gang.

Men – Der var ingen tvivl da vi var hjemme igen. Havde det været muligt havde vi vasket alt tøjet pakket bilen igen og taget af sted en gang til.

Vi synes at ferie formen: Vågne op, Hvordan er vejret ? Hvad har vi så lyst til ? Pakke sammen – af sted – opleve noget nyt – søge efter overnatning ; er helt i top. Lige os.

Undervej fik vi kradset 40-50 sider ned i en A5 blok. De kan læses i dagbogs form her. Håber det kan give lidt mere indblik i vores oplevelser. Kommentarer og spørgsmål er velkomne på : jesper@gramvej5.dk

 

 

 

Efterskrift

Efter 3 ugers oplevelser kan vi vist ikke rigtigt sige hvad der var det bedste. Vi havde en utrolig masse gode oplevelser, men ingen vi ville have foretrukket frem for andre. Et sted vil vi dog nok vende tilbage til Lipno søen og sikkert også Frymburk camping. Her var så mange ting vi ikke nåede, samt en udsigt fra teltet der godt kunne tåle gensyn.

Nogle læringer kan jo ikke undgås når man debuterer med 3 uger uden fast base. Der er indkøbt et noget større telt, egen Trangia, et campingbord, samt nogle klap-stole. (Campingvogn rækker vores tålmodighed ikke til – Tysk autobahn skal overstås med ca. 140 og ikke opleves med med ca. 80). Så det eneste tilbageværende ønske er en opgradering af tagbox’en, samt en fartpilot til bilen.

Planen for sommerferie 2006 er allerede så klar som den næsten må blive. Vi skal samme retning igen, men lidt mindre Tjekkiet, noget mere Ungarn og måske Kroatien.