SOMMER & JENSEN

SOMMERFERIE 2005

DAGBOG

Torsdag 7/7

Afgang

Reindorfgasse 6, Wien

Kl

7.30

Km

2290

Ankomst

Reindorfgasse 6, Wien

Kl

11.00

Km

2353

 

Wiens lufthavn

Kl

 

Km

2320

Overnatning

Hos David og Liselotte

Vejret

Flot vejr med lidt småregn sidst på aftenen.

Dagen

Vækkeur og telefoner kimede os op kl. 6.30. Sofie skulle til lufthavnen og hjem til Danmark igen. Johanne var vældig træt, men kom dig op alligevel.

Vi listede ud af lejligheden, så stille vi kunne og fandt bilen et par gader derfra, hvor der var fri parkering 18-8. 8-18 skal man forud have været i en Tabac og have købt et bundt p-billetter, som man så selv udfylder og lægger i forruden. Vi kørte uden problemer til lufthavnen, men de have glemt at tage højde ( J  ) for en Carnival med tagbox, da de byggede P-huset, og at der lige over for lå en udendørs p-plads, hjalp jo ikke ret meget når automaten var løbet tør for billetter og derfor nægtede at åbne bommen. Nå efter en lille runde fandt vi en ikke helt autoriseret plads oven i en mudderpøl – Gratis ( og der var heller ingen hilsen fra emsige P-vagter da vi kørte igen). Efter lidt besvær fandt vi også ind i afgangs hallen og fik checket Sofie og bagage checket ind. Så gik vi op i lufthavnens restaurant med udsigt over startbanen og spiste morgen mad for over 30 €. Mere end de vi havde spist aftensmad for de foregående 2 uger. Kl. 8.45 gik Sofie og Far, mens Mor, Tobias og Johanne blev tilbage  for at holde de gode pladser. Vi ventede til ca 9.45 for at se Sofie’s fly lette og forsvinde som en lille prik i horisonten. Inden vi nåede tilbage til P-Plads og David&Liselottes lejlighed var Sofie landet i København. Vi fik et lækkert brunchbord med frisk rugbrød, skinke, yoghurt og syltede kirsebær. Herefter havde Jesper og David lige et lille projekt med at sætte en Spyware-blokker op på Davids PC. Kl. ca. 14 gik vi til U-banen – Johanne var ikke særlig stolt af situationen, men fandt ud af , at man faktisk kørte en del af tiden ’over’ jorden. Det hjalp lidt på det. Ellers var hun træt efter at være kommet lidt for sent i seng og meget for tidligt op. Vi tog U-banen til Stats-oper og gik en tur rundt. Her efter tog vi en spor vogn til museerne og kejser paladset, hvor vi var inde og se udstillingen men bl.a. uendelige mængder af overdådigt porcelæn fra alle tænkelige lejligheder. De kejserlige gemakker var også udstillet, med bl.a. dronningen toilet, der var verdens første installation med ’træk og slip’, ligesom hendes badeværelse og var verdens første. Fra 1870-1880. Tænk hvad der er sket siden.  Turen tog inde i paladset tog næsten 2 timer, så det var et par trætte børn der kom ud derfra. Under hel turen var David en glimrende guide og fortalteom alt hvad vi så. Senere gik vi ad strøget med alle de dyre forretninger ned til StefansDohm. Et imponerende syn , såvel udefra som indefra, Mindede på nogle punkter om Babara Katedralen i Kutna Hora. Forinden viste David os også et af Wiens mest imponerende udsmykkede huse.

Vi gik så ned for at møde LiseLotte, og så stod der is på programmet i Wiens bedste ”ishus”.  Tobias for ”Spagetti Bolognese” is  til 4,20 € og Johanne en Pinocchio is til 2,80 €. De voksne en lidt mere alm. Isdessert med kugler efter eget valg. Ca. 3 €.

Så var klokken blevet 18 og vi tog U-banen ti  til Prate, som også overraskede meget. Ih, hvor var det stort – TIVOLI x 4 eller 5.

Jesper og David fik en kop kaffe mens piger og børen gik og kiggede. JSJ: Jeg var oppe at ride på en stor hest og lige pludselig begyndte den at ride i trav. Det var sjovt. (2,5 €)  Ungerne fik lokket far med i ’Katten efter musen’ – det var også sjovt (9 € !!!)

Så gik vi videre rundt i parken – den var helt utroligt stor – lige meget i hvilke retning vi gik fortsatte det bare. Der var karruseller, pariserhjul, hurlumhej-huse, spøgelsestog, spejlsale, tombolaer, skyde telte, radiobiler, motoriserede gokart, rutchebaner i alle afsygninger og for alle aldre – ja selv bungee jump. Liselotte + Johanne og Tobias + Jesper var i ”break dance” – En ret kvik karrusel. Tobias ansigt farve var et sted mellem hvis og grøn efterfølgende, og selv Johanne holdt op med at spørge efter en tur i næsten alle ting for en tid. At der nu er nogen af de 2 der ikke vil med i ”Xtreme-racers” elelr ”Power-builder” tror vi ikke længere på. Davis og Liselotte fandt et herligt sted, hvor vi kunne spise ”swein-bein” med salat (sauerkraut + kål), sennep og peberrod. Ungerne fik pommes + ketchup. Det var et griseben / skank serveret på et bræt, hvorfra man så skar lunser af. En rigtig god oplevelse som absolut må prøves igen, næste gang vi kommer til Wien. Det var en kæmpe restaurant – en afd. Kun til aftapning af fadøl og et kæmpe køkken et helt andet sted. Tjenerne bar 15 store fadøl på en bakke i en arm.

Det var vældigt hyggeligt og i mellemtiden var det blevet og vi kunne se alle lysene i parken. Vi gik ned til Riesenrad, men klokken var blevet 22.15 og alle ( - Jesper) var trætte og havde ømme ben. Så det må han have til gode til en anden gang. Vi tog U-banen hjem igen og gik det sidste stykke vej – i smådryppende regnvejr.. Det havde ellers været flot vejr- måske en smule lummert en overgang – men ellers dejligt. Vi var tilbage i lejligheden ved 23 tiden og gik alle på hovedet i seng.

Liselotte havde hørt om terrorangrebet i London – 6 bomber. Tobias ringede hjem til bøgeskoven og fik at  vide at det var 4 bomber 3 i underground og en i en bus. Ca. 40 døde og mange sårede.

Johanne og Tobias snakkede en del om det og var forståeligt nok lidt utrykke.

Dagens !

Johanne: Er Sofie på banen nu ??