SOMMER & JENSEN

SOMMERFERIE 2005

DAGBOG

Onsdag 6/7

Afgang

Balaton Füred Camping, Balatonfüred

Kl

9.30

Km

2074

Ankomst

Reindorfgasse 6, Wien

Kl

13.30

Km

2290

 

Ungarsk/østrigske grænse

Kl

12.00

Km

2205

Overnatning

Hos David og Liselotte

Vejret

Blæsende og tørt

Dagen

Vækkeuret ringede TIDLIGT, vi var nødt til at skulle nå Wien inden 13.30. David havde en tidligere aftale og ville selvfølgelig gerne være hjemme når vi ankom.

Det havde været en meget blæsende nat, men heldigvis holdt det rimeligt tørvejr, så telt og vasketøj blev faktisk tørt. Pakkede det hele sammen og spiste morgenmad. Tjekkede ud og betalte 650 d.kr for to nætter – afgang mod Wien 9.30.

Turen til Gyor tog i modsætning til sidste gang kun 1½ time og vi krydsede den østrigske grænse kl. 12. Forinden havde vi spist frokost på en p. plads og købt kort over Wien, så vi måske lidt nemmere kunne finde rundt. Alligevel kørte vi dog forkert. De ”Skide vejingeniører” ville Jespers farbror sikkert havde givet skylden, men det kunne også være chauffør og kortlæser kunne påtage sig lidt af skylden. Heldigvis har østrigere et andet og bedre forhold til skiltning, så det lykkedes at lokalisere bilen og finde på den rigtige rute igen. Fandt Reindorfgasse, men manglede nu en p-plads. Måtte et par gange rundt i kvarteret inden det lykkedes at finde en tidsbegrænset p-plads. Senere fandt vi ud af, at der krævedes p-billet. David tog imod os på fortovet og Lise Lotte var på vej ud af døren. Måske kom hun først hjem næste dag. Fik en kop kaffe samen med David og lidt informationer inden han skulle ud af døren. Vi fik stort værelse til rådighed med en dobbelt sovesofa, så det var kun nødvendig at pumpe 2 luftmadrasser op. Ungerne nød at lige foran fjernsynet og se børnetime, så skidt med om det var tysk tale. Lise Lotte kom hjem hen på eftermiddagen med blomster, frugt og mad inden hun skulle videre af sted. Tobias var noget chokeret/imponeret over Lise Lottes udtalelse: If you need something, just take it, if you don’t need it take it anyway. Og vi kender hende slet ikke ….. sagde Tobias.

Vi gik en tur til Schönbrunn – den tidligere kejsers sommer residens. Imponerende flot syn og var enige om, at dette måtte vi nok besøge igen. På anbefaling af Lise Lotte spiste vi på Quelle, en restaurant lidt længere oppe ad gaden. Rigtig Østrigsk mad, og stemning. Vi sad ude på gaden under ved cafeborde, med bilerne kørende lige forbi og kirkeklokken der ringede hver halve time. 56 € + 4 drikkepenge. Gik hjem og puttede Johanne i seng, de 4 store gik i bad og så efterfølgende i seng.

 

Dagens !