SOMMER & JENSEN

SOMMERFERIE 2005

DAGBOG

Mandag 3/7

Afgang

Hotel Riviera, Jedovnice

Kl

10.15

Km

1630

Ankomst

Hotel Riviera, Jedovnice

Kl

18.30

Km

1664

 

Skalni Mlyn

Kl

14.40

Km

1642

Overnatning

Hotel Riviera, Jedovnice

Vejret

Tørvejr, rimelig temp. – Men der er rigtigt koldt nede i grotterne 6-8 grader.

Dagen

En god nats søvn og vi vågnede uden vækkeur kl. 7.45. Spiste en fin morgenmad med te/kaffe/kakao + portionsanrettet 4 x pølse, smør, ost og marmelade. Var hurtigt klar til afgang til Skalni Mlyn og drypstenshuler. Vi ankom ved ca. 10.30 tiden og købte billetter til Punkvagrotten til kl 13.00 samt til tog og svævebane. Gik derefter de ca. 300 m. til Katarinska grotten, hvor vi skulle købe billetter lige før indgangen. Da vi var de eneste ikke indfødte, fik vi ’privat’ engelsk guide. Både Tobias og Johanne var noget nervøse for at skulle med ned i grotterne, men det gik rigtigt godt og det var en fantastisk flot oplevelse. Bl.a. pga. af en rigtig god guide. Herfra gik vi tilbage til bilen og spiste frokost. Der var lidt tid inden klokken blev 13.00, så der blev kigget lidt i souvenir boderne også.  Vi tog EKO-toget de 2 km op til Punkva-grotten ved 12.30 tiden og fik lige set os lidt omkring inden turen ned i grotten startede kl. 13.00. Johanne var meget ked af det og ikke særlig tryg ved situationen, men der var ingen vej tilbage og det hjalp lidt at snakke om alle de meget flotte formationer og ting vi så.  Desværre var guiderne ikke nær så servicemindede her som i Katarinska. Da vi ikke kunne stille med 15 engelsk talende blev der kun guided på tjekkisk – umuligt at forstå, men vi fik et stk. papir med nogle engelske kommentarer på – det hjalp lidt. Vi gik langt ind i grotten og havde 8 stop undervejs. På et tidspunkt gik vi måske 100 eller 150 trin og ad en trappe gennem underjordiske sale der nærmest lå ven på hinanden, for til sidst at ende i bunden af Macocha-slugten. Denne har for flere millioner år siden været en underjordisk grotte, hvor ’taget’ styrtede sammen. En meget imponerende og særpræget oplevelse at stå ned i dette kæmpe krater (138m dybt) og se den blå himmel op gennem hullet - Ganske umuligt at forklare. Herefter gik vi videre gennem en ny gang ned til bådene som sejler på den underjordiske del af Punkvafloden. Igen en helt speciel oplevelse at sejle på en flod med et stort bjergmassiv over sig og flere gange måtte dukke hovedet for ikke at støde det mod klippe fremspring. 2/3 nede af floden stod vi af for at se Masaryk-grotten som har nogle af de smukkeste drypstens-formationer. Endelig efter ca. 45 minutter sejler vi igen ud i dagslyset. En kæmpe oplevelse rigere. Herefter tog vi så bjergbanen op på toppen af  bjerget og så bl.a. Macocha-slugten oppe fra – igen imponerende flot.

Herefter var tiden kommet til en is inden vi igen tog bjergbanen & toget helt ned til P-pladsen, hvor vi dog lige måtte omkring souvenir-shoppen så ungerne kunne få brugt lidt at deres penge.

Køret i bilen den anden vej op til toppen, før vi vendte om og kørte hjem til hotellet som vi havde bestil for nok en nat.

Slappede lidt af og gik i byen for at spise aftensmad. Kun tjekkisk spise kort men en venlig tjener der på tysk kunne forklare mulighederne. 2 x kylling Cordon Bleu, 2 x svine CordonBleu + pommes til JSJ. Kæmpeportioner med masser af kål og tilbehør. 4 sodavand + 2 danskvand + 1 fl. Rødvin 1000 KCZ incl. drikkepenge. JSJ + TS blev badet og fik vasket hår. Johanne blev puttet 21.30. De andre sidder på ungernes værelse mens Lone skriver logbog. Fik ringet til Stenderup og Bøgeskoven.
I morgen skal vi lidt tidligt op og af sted til Budapest. Alle var i seng ved 23-tiden.

Dagens !

 

Links

http://www.showcaves.com/english/cz/

http://www.caves.cz/index.php?jazyk=UK