SOMMER & JENSEN

SOMMERFERIE 2005

DAGBOG

Søndag 2/7

Afgang

Ivancice

Kl

11.00

Km

1499

Ankomst

Hotel Riviera, Jedovnice

Kl

15.30

Km

1605

 

Brno

Kl

12.00

Km

1535

Overnatning

Hotel Riviera, Jedovnice

Vejret

Småregn, 16 grader -> solskin, 22 grader   trøjevejr.

Dagen

Sov til kl. 9 – morgenmad kl. 10. Igen et positivt bekendtskab med hotellets restaurant.

Afgang mod Brno. Ved 11 tiden.

Kører lidt rundt i Brno på må og få. Ser domkirken, men skilte er ikke det tjekkerne gør mest i ! Vi leder efter Spilbergborgen, og finder den også, men alle P-pladser er optaget – opgiver og kører videre. Det tager noget tid at finde ud af Brno og finde vej 373/384 mod Jedovnice. Det lykkes dog til sidst. I Jedovnice finder vi hurtigt en camping plads. Den ser også OK ud – men – de er ved at stille op til til festival eller lignende. Så vi vælger et hotel på modsatte side af søen. 1400 KCZ pr. nat for 2 værelser incl. morgenmad, og udsigten ud over søen fejler i hvert fald ikke noget.

Går en tur langs søen og spiser forsinket frokost på en café kl. 16.30. Paneret ost m/ kartofler, spaghetti Bolognese, grand toast og en Sauer-wurst til Johanne.  En tyk, kold kødpølseagtig ting, flækket og med sauerkraut i – det faldt ikke lige i damens smag. Egentligt ikke så underligt. Vi glemte, at vi skal nøjes med at bestille 4 retter og lade Johanne smage vores. Johanne og Tobias fik en is til 10 KCZ’er til at slutte på.

Gik videre – en del sol og rimelig temperatur, dog en ret kold vind.

Nogle badede i søen fra rutchebaner og vipper, mne søen ser lidt for grøn/brun ud til os. På vejen tilbage fik vi en kop kaffe og ungerne en is – igen.

Far og Sofie kørte til Blanksko for at købe mad og slik. I Lidl mødte vi en Tjekke, der lige var blevet far dagen i forvejen. Han fortalte at vi kun skulle købe alle de importerede varer. De tjekkiske kunne ikke bruges til noget.  Det var først på vejen hjem, vi kom til at snakke om at han faktisk burde have haft en lektion i at være stolt af sit land og arbejde på at gøre det mindre gode bedre.

Hjemme på hotellet fik Mor farvet hår og kom i gang med ”Jordens søjler”

Da Far og Sofie kom hjem spiste vi brød, ost og pålæg. Johanne blev puttet allerede kl. 21.15 og sov med det samme. De store og Far så Asterix i TV på ungernes værelse. Mor læste hos Johanne. Godnat kl. 23.

Dagens !

Johanne: Tænk vi har set en dansker.

Da Far gik ud af indgang-lugen i Lidl for at hente en indkøbsvogn og derved startede alarmen.