SOMMER & JENSEN

SOMMERFERIE 2005

DAGBOG

Fredag 1/7

Afgang

Velkoparezity Camping, Rasna (Telc)

Kl

12.45

Km

1330

Ankomst

Ivancice

Kl

20.30

Km

1499

 

Vranov

Kl

17.00

Km

1405

Overnatning

Ivancice, Byens hotel

Vejret

Blandet tjekkisk landhandel.

Dagen

Vågnede ved at solen bagte på teltet – dejligt at alt igen var tørt. Badede, spiste morgenmad, pakkede bilen og gik et tur ned til en fiskesø. Sorte skyer truede rundt om os. De første dråber faldt da vi kørte fra camping pladsen. Heldigt at vi fik pakket teltet tørt ned.

Kørte til Telc, hvor vi så nogle flotte huse og et flot slot. Vi så et brudepar i slottets have. De var meget flotte. Vi gik en tur rundt blandt husene uden for slottet og købte en is. Så kørte vi til Vratnov, hvor vi spiste frokost i øs regnvejr på en p-plads. Herefter iførte vi os regntøj og gik ca. 1 km op til Vratnov slottet, der er bygget på klippen meget højt (40-60 m) oppe over floden og byen på den modsatte flodbred. Her var vi kl. 17 og brugte ca. en ½ time. Købte ikke billetter, da det var tæt på lukketid. Valgte at køre videre for at finde et sted at sove. Først er motel, men det var vist for besværligt med de udlændinge, så 3 pensioner, der påstod: ”Alles belegt”. Vores fornemmelse var nu stadig, at det var for besværligt med nogle der kun kunne sige ”Dobrý den” (goddag) på tjekkisk. Til sidst lykkedes det dog at finde et hotel i Ivancice – ganske pænt og rigtigt god mad i virkelig lokal atmosfære.

De 4 store valgte en ”steakplatte” til 4 med amerikanske kartofler + hvidløg. Platten bestod at 4 slags kød: 2 kalvesnitzler, 2 kyllingebryster, 2 perlehønebryster (?) samt en stor oksesteak. Dette flot anrettet med sauerkraut, coleslaw, peberrod. Majs, sennep. Agurk/tomat samt brød. Rigtigt godt !!! Johanne fik en pizza med skinke og (for) meget ost. 1 fl. Rødvin, 2 sodavand og 3 danskvand – i alt 927 – de fik lige 73 i drikkepenge J.

Sov på 2 sal i 2 store værelser. Tobias og Sofie hørte en del kirkeklokkeklang i nattens løb. Kvart over = 1 slag, Halv = 2 slag, Kvart i = 3 slag og hel = 4 slag efter fulgt af tidspunktet. Derud over larm fra discoteksgæster, regnvejr og morgenduelige vandringsfolk ved 5:30 tiden.

Dagens !